Over Omnia Fausta

Omnia Fausta is een kledingwinkel aan de rand van het historische  hart van Leiden; “Hartje Leiden”. Er is veel parkeergelegenheid in de buurt, in de vorm van de Hoogvliet Parkeergarage aan de Breestraat, en op de Garenmarkt.

De betekenis van Omnia Fausta is letterlijk “alles goed/gunstig”. We hebben in 1989 gekozen voor deze naam omdat het een positieve connotatie heeft, en het een wens is naar ons en iedereen, met wie wij te maken hebben. Van inkoopleveranciers tot klanten, en alles wat daar tussen zit.

Zo genereert deze intentie een wederzijds gedrag dat veel werkplezier, waardoor er zo min mogelijk stress en negativiteit is.

We werken daardoor zelf met veel plezier, en hebben dan ook veel tevreden klanten, omdat zij van ons een gedegen en eerlijk advies op maat krijgen. 

Kleding van Omnia Fausta herken je aan elegantie!

Wij verkopen een mooi product in de vorm van kleding en accessoires van mooie high end merken als Hugo Boss (dames) , Paul Smith (dames en heren), Claes Iversen (wiens ontwerpen bekend zijn geworden door Maxima en Ilse de Lange.

Deze merken worden aangevuld met andere damesmerken, o.a als French Connection, Gestuz, en ontwerpster Marianne van der Wilt (een mooi leermerk), waardoor er bij ons mooie kleding van “casual voor op de bank” tot gelegenheidskleding in verschillende prijscategoriëen te krijgen is.

Voor de mannen, hebben we naast Paul Smith herenkleding en accessoires, de herenmerken Strellson en Hamaki Ho, (een Italiaans merk met een Japanse naam.)

Deze mix & match van merken in veelal natuurlijke materialen, en in hippe maar draagbare ontwerpen, zorgt ervoor dat we al van af de  beginjaren onze collectie in elke metropool zouden kunnen verkopen.

Een winkel met wereldmerken

Al deze merken vind je met eigen winkels in grote steden over de hele wereld verspreid, en men ervaart het als prettig, in Leiden, om zo’n combinatie van mooie merken in 1 winkel te vinden. Bovendien vinden heel veel mensen het leuk en gemakkelijk, om als stel in 1 winkel samen voor mooie kleding te winkelen. Of voor elkaar, eventueel afzonderlijk, een cadeau uit te zoeken of om voor de ander mee te nemen, als hij/ zij goed geslaagd is.

Een selecte collectie

Wij selecteren uit het aanbod van de grote collecties van genoemde merken de mooiste, en ook de zeer draagbare kledingstukken uit hun collecties voor onze winkel, en houden daarbij ook rekening met draagcomfort, en de prijs en kwaliteit verhoudingen.

Wij trekken klant aan, die per seizoen bij ons een paar mooie stukken of een hele garderobe uitzoekt, en deze combineert met de rest van hun andere kleding. Daardoor zijn ze altijd up to date, zonder al te opvallend en schreeuwerig, of over- gestileerd te zijn.

Kleding van Omnia Fausta herken je aan de elegantie! Of het nou om een sportieve of klassieke outfit gaat.

Waarom Leiden?

Leiden een mooi historisch stadje dat precies ligt tussen Amsterdam en Den Haag. Het is kleinschalig, maar toch bruisend. Je kunt de drukte opzoeken als je dat wilt.

Omnia Fausta is gevestigd aan de Hogewoerd 8A, een leuk stukje leiden: “het fietsstraatje”.  (Omdat het verboden is voor auto’s, en er elke dag honderden fietsen de verbinding tussen Leidedorp en de Leidse Universiteit of het Centraal Station per fiets maken.)

Op de Hogewoerd zijn er veel restaurantjes, en mooie winkeltjes te vinden, en kennen alle ondernemers elkaar, waardoor er een gezellige sfeer heerst.

Leiden is een mooie unieke, en historische universiteitsstad met studenten van verschillende nationaliteiten, en veel musea waaronder Naturalis en Corpus aan de buitenring van Leiden. Ook de warenmarkt aan de nieuwe Rijn op woensdag en zaterdag heeft een bruisend karakter, en is uniek te noemen.

Bovendien zijn er veel restaurantjes en barretjes, met ieder z’n eigen karakter. Daardoor wordt een “dagje Leiden” een ware belevenis met een intellectueel karakter, afgewisseld met leuke sociale interacties.

Er is persoonlijke aandacht in de vele kleinschalige winkels die Leiden kent, en je hebt snel en echt contact met mensen. Daardoor ontstaat er snel een band met klanten, en dàt maakt Leiden zo leuk om er een winkel te hebben.